tirsdag 22. mars 2011

Det har foregått så utrolig mye siden sist...

TTT (ting tar tid) :-) Har ikke hatt tid til å blogge. Men det har virkelig foregått...har fått mange nye erfaringer innen bruk av IKT i grunnskolen på niende trinn.

Har vært i praksis - å der va æ nu så å si sikker på at elevene brukte fronter...Men NEIDA! Det va opprettet fronterrom for klassen med hverken lærerne eller elevene kunne bruke det slik det bør brukes.

Elevene kunne for det første ikke brukernavn og passordene sine. Dette var noe de hadde mottatt for lenge siden og skrevet ned i en bok som var utskrevet for så lenge siden at boken ikke lenger fantes.
Lærerne kunne ikke hjelpe de. De kom med gamle oversikter over generelle passord som var endret av elevene da de fikk kontoene. Ergo visste ingen hvordan elevene skulle komme seg inn.

Ingen kommer seg inn - ingen bruker det! Sånn va det med den saken. Greit å vite og observere...men litt underlig.
Fant i tillegg ut at klasselærer ikke hadde tilgang til sine elever og kunne ikke opprette mapper for innlevering slik at elevene fikk tilgang til opplastning. Dette visste ikke lærer noe om, og data-ansvarlig mente at lærer hadde tilgang. Vi jobbet oss fram til at det ikke var slik - og saken ble tatt hånd om. Lærer har i dag tilgang til sine elever på fronter :-) bare to-tre mnd før elevene går ut av niende klasse. Akkurat tidsnok...hihi... :-)

Skolen hadde dataskap - d e d BÆSTE æ har sett i mitt liv som lærer :-) D va super dupert og det tilhørte trinnet. Vi hadde mulighet til å bruke det så mye vi ville :-) SUPERT!!!! Grunnen til at vi kunne bruke det så mye vi ville va fordi de andre lærerne...å da snakke æ på hele skolen..dæm kunne sitte å rope ut på fellesmøter at de ALDRI brukte data og at de ALDRI kom til å bruke d... WHAT!!!!?????????

Har æ misforstått nåt her eller??? E d ikke et krav at vi som lærere er pålagt å følge kunnskapsløftet og det at digitalt verktøy skal integreres som en av fem grunnleggende ferdigheter??? Hmmm..jaja...dæm om det :-) Æ har jo ikke nåt æ sku ha sagt, men æ e sjokka over instillinga!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar